Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiirin logo: Valkoinen ympyrä, jossa vihreät reunat ja vihreä teksti Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri - Yhdessä eteenpäin. Keskellä vihreäreunainen sydän, josta näkyy kellanvihreä peltolakeus ja taustalla metsänreuna
Kuvassa Diakoniapiirin pöytä joulumyyjäisissä. Pöydällä saaristolaisleipää, muffineja, pikkuleipiä ja kakkuja
Kuvassa Taivalmaa-Sikakylän leivonnaispöytä Seurakuntatalon joulumyyjäisissä:kakkuja, pullia, pikkuleipiä

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri on osa Jalasjärven kappeliseurakunnan diakoniatyötä ja yksi Jalasjärven kappeliseurakunnan kahdestatoista diakoniapiiristä. Koko Kurikan seurakunnassa diakoniapiirejä on yhteensä 37. Aikaisemmin toimimme Taivalmaan diakoniapiirinä, mutta kesällä 2020 yhdistimme voimamme Sikakylän kanssa, ja vuoden 2021 alusta nimi muutettiin vastaamaan laajentunutta toiminta-aluetta.

Tiedotamme toiminnastamme omalla Facebook-sivulla, täällä Taivalmaan kylän kotisivulla ja Taivalmaassa tapahtuu -tiedotuslehtisessä. Seurakunta ilmoittaa diakoniapiireistä ja muista tapahtumista JP Kunnallissanomien kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan kotisivulla. Lisätietoja.

Olet tervetullut mukaan toimintaamme. Helpoiten se käy osallistumalla kaikille avoimiin diakoniapiireihin.

Toiminta

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri järjestää kaikille avoimia kokoontumisia nimellä diakoniapiiri. Niissä pohdimme yhdessä seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa elämään kuuluvia asioita ja hiljennymme hetkeksi hartauteen. Ja kaffit juodaan tietysti. Juuri diakoniapiiriin osallistuminen on helpoin tapa päästä tutustumaan ja osallistumaan toimintaamme. Olet siis tervetullut!

Teemme vapaaehtoistyötä kohtaamalla kyliemme asukkaita esimerkiksi onnittelukäynneillä ja surukodeissa. Osallistumme myös Yhteisvastuukeräyksen ja seurakunnan diakoniatyön tapahtumien toteuttamiseen. Vuosittain kokoonnumme diakonian kirkkopyhään ja Saukkorannan diakoniakoulutukseen, ja niissä on kiva tavata diakonian vapaaehtoisia koko seurakunnan alueelta.

Joulunaikaan erityisen suosittua vapaaehtoistyötä on joulu- ja EU-kassien pakkaus. Olethan huomannut, että diakoniatoimistosta saa ruoka-apua vuoden ympäri toimiston päivystyspäivinä. Lisätietoja.

Kerran vuodessa tammikuussa pidämme diakoniapiirin vuosikokouksen, jossa käsitellään tilit ja edellisen vuoden toimintakertomus sekä suunnitellaan alkavan vuoden toimintaa. Diakoniakylätoimikunta pitää omia kokouksia tarpeen mukaan vuoden mittaan.

Diakoniatoimikunnassa on tällä hetkellä 9 jäsentä, mm. pj Erja Viitala, Inkeri Havila ja Sinikka Wallin.

Varainhankinta

Keräämme varoja oman kylän diakoniatyölle. Kaikille avoimissa diakoniapiireissä keräämme vapaaehtoisen kahvirahan, Kauneimpien joululaulujen yhteydessä järjestämme arpajaiset ja meillä on oma pöytä seurakunnan joulumarkkinoilla.

Varoja käytämme joulutervehdyksiin ja onnittelumuistamisiin. Tilanteen mukaan tuemme avuntarvitsijoita myös esim. kappeliseurakunnan ruokapankin kautta. Sen kautta lahjoitukset jakautuvat koko Jalasjärven kappeliseurakunnan alueen tarvitsijoille. Joka joulu on myös lahjoitettu muutama joulukassi seurakunnan kautta jaettavaksi.

Scroll to Top
Vieritä ylös