Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiirin logo: Valkoinen ympyrä, jossa vihreät reunat ja vihreä teksti Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri - Yhdessä eteenpäin. Keskellä vihreäreunainen sydän, josta näkyy kellanvihreä peltolakeus ja taustalla metsänreuna
Kuvassa Diakoniapiirin pöytä joulumyyjäisissä. Pöydällä saaristolaisleipää, muffineja, pikkuleipiä ja kakkuja
Kuvassa Taivalmaa-Sikakylän leivonnaispöytä Seurakuntatalon joulumyyjäisissä:kakkuja, pullia, pikkuleipiä

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri on osa Jalasjärven kappeliseurakunnan diakoniatyötä ja yksi Jalasjärven kappeliseurakunnan kahdestatoista diakoniapiiristä. Koko Kurikan seurakunnassa diakoniapiirejä on yhteensä 37. Aikaisemmin toimimme Taivalmaan diakoniapiirinä, mutta kesällä 2020 yhdistimme voimamme Sikakylän kanssa, ja vuoden 2021 alusta nimi muutettiin vastaamaan laajentunutta toiminta-aluetta.

Tiedotamme toiminnastamme omalla Facebook-sivulla, täällä Taivalmaan kylän kotisivulla ja Taivalmaassa tapahtuu -tiedotuslehtisessä. Seurakunta ilmoittaa diakoniapiireistä ja muista tapahtumista JP Kunnallissanomien kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan kotisivulla. Lisätietoja.

Olet tervetullut mukaan toimintaamme. Helpoiten se käy osallistumalla kaikille avoimiin diakoniapiireihin.

Toiminta

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri järjestää kaikille avoimia kokoontumisia nimellä diakoniapiiri. Niissä pohdimme yhdessä seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa elämään kuuluvia asioita ja hiljennymme hetkeksi hartauteen. Ja kaffit juodaan tietysti. Juuri diakoniapiiriin osallistuminen on helpoin tapa päästä tutustumaan ja osallistumaan toimintaamme. Olet siis tervetullut!

Teemme vapaaehtoistyötä kohtaamalla kyliemme asukkaita esimerkiksi onnittelukäynneillä ja surukodeissa. Osallistumme myös Yhteisvastuukeräyksen ja seurakunnan diakoniatyön tapahtumien toteuttamiseen. Vuosittain kokoonnumme diakonian kirkkopyhään ja Saukkorannan diakoniakoulutukseen, ja niissä on kiva tavata diakonian vapaaehtoisia koko seurakunnan alueelta.

Joulunaikaan erityisen suosittua vapaaehtoistyötä on joulu- ja EU-kassien pakkaus. Olethan huomannut, että diakoniatoimistosta saa ruoka-apua vuoden ympäri toimiston päivystyspäivinä. Lisätietoja.

Kerran vuodessa tammikuussa pidämme diakoniapiirin vuosikokouksen, jossa käsitellään tilit ja edellisen vuoden toimintakertomus sekä suunnitellaan alkavan vuoden toimintaa. Diakoniakylätoimikunta pitää omia kokouksia tarpeen mukaan vuoden mittaan.

Diakoniatoimikunnassa on tällä hetkellä 9 jäsentä, mm. pj Erja Viitala, Inkeri Havila ja Sinikka Wallin.

Varainhankinta

Keräämme varoja oman kylän diakoniatyölle. Kaikille avoimissa diakoniapiireissä keräämme vapaaehtoisen kahvirahan, Kauneimpien joululaulujen yhteydessä järjestämme arpajaiset ja meillä on oma pöytä seurakunnan joulumarkkinoilla.

Varoja käytämme joulutervehdyksiin ja onnittelumuistamisiin. Tilanteen mukaan tuemme avuntarvitsijoita myös esim. kappeliseurakunnan ruokapankin kautta. Sen kautta lahjoitukset jakautuvat koko Jalasjärven kappeliseurakunnan alueen tarvitsijoille. Joka joulu on myös lahjoitettu muutama joulukassi seurakunnan kautta jaettavaksi.

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Jos minä olen sinun kuvasi
olen paljon kauniimpi kuin ajattelen
olen näyttelyn kallein taulu
käsintehdyissä raameissa

olen silmistä sydämeen saakka lämmintä valoa
ikivanha ja vielä niin nuori
läheltä ja kaukaakin katsottuna
pikkutarkkoja piirteitä täynnä

ja vaikka monet kulkevat ohi
eivät näe minussa mitään ihmeellistä
pysyn paikallani ja säteilen
niin kuin se joka
tuntee tekijänsä
See MoreSee Less

Et tarvitse uutta elämää vaan uuden mielen. Uudet silmät, jotka näkevät uudella tavalla: joilla huomaat sinulle annetut voimavarat, tiet, joita sinut on tarkoitettu kulkemaan ja ihmiset, jotka sinulla jo on.

Et sinä tarvitse uutta elämää vaan uuden sydämen: pehmeämmän ja hitaamman. Joka pysähtyy näkemään ihmiset ympärillään sen sijaan, että aina kiirehtisi etsimään jotain muuta ja jotain uutta.

Et sinä tarvitse uutta elämää. Ja jos sellaisen saisitkin, katselisit sitä vanhoilla silmilläsi etkä olisi tyytyväinen, vaan haluaisit muuta kuin sinulla jo on.

Muuta elämän sijaan mieltäsi, niin huomaat: Sinulla on jo kaikki.

(Huokaus on Jumalan nimi, 2023)
📷 @laurakaskenpaaphoto
See MoreSee Less

Olen jossitellut viime aikoina paljon. Miettinyt, miten erilainen kevät olisi ollut, jos olisin tajunnut tehdä ajoissa toisenlaisia valintoja. Kun olo on tarpeeksi tukala, sitä ehtii yhdessä päivässä rakentaa jos jonkinlaista jos-rakennelmaa.

Yhtenä päivänä havahduin ajatuksiini. Huomasin, että jokaista jos-palikasta rakennettua tornia näytti automaattisesti yhdistävän ajatus siitä, että jos vain olisin tehnyt toisin, kaikki olisi mennyt paljon paremmin. Ymmärsin, että se oli virheellinen ajatuskulku.

Sen lisäksi, että kaikki olisi voinut mennä paremmin, kaikki olisi myös voinut mennä huonommin. Todella paljon huonommin.

Se on hassua, miten pesunkestävä pessimistikin muuttuu jossitellessa optimistiksi. Taaksepäin katsellessa sitä on tulevaisuudenuskoinen, mutta kun katse kääntyy tulevaan, usko loppuu.

Onneksi on lupaus ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Tulevaisuus annetaan, sitä ei oteta, ja toivoa ei ansaita vaan se lahjoitetaan sillekin, jonka jaloissa painaa tulevan pelko.

En tiedä, missä tilanteessa olet nyt, mutta ajattele:

Mitä jos kaikki meneekin hyvin. Mitä jos pitkältä tuntuva reitti onkin se oikea. Jos löydät matkalta ihmisiä ja asioita joita ilman et halua elää, ja niitä syvimpiä siunauksia, joita löytyy vain pitkin teiden varsilta.

Ota askel kerralla eteenpäin! Sinua kannatellaan.
See MoreSee Less

Load more

Scroll to Top
Vieritä ylös