Diakoniapiirin toiminta

Diakoniapiirin pöytä joulumyyjäisissä.
Diakoniapiiri joulumyyjäisissä

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiirin toiminta ja varainhankinta

Taivalmaa-Sikakylän diakoniapiiri järjestää kaikille avoimia kokoontumisia nimellä diakoniapiiri. Niissä pohdimme yhdessä seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa elämään kuuluvia asioita ja hiljennymme hetkeksi hartauteen. Ja kaffit juodaan tietysti. Juuri diakoniapiiriin osallistuminen on helpoin tapa päästä tutustumaan ja osallistumaan toimintaamme. Olet siis tervetullut!

Teemme vapaaehtoistyötä kohtaamalla kyliemme asukkaita esimerkiksi onnittelukäynneillä ja surukodeissa. Osallistumme myös Yhteisvastuukeräyksen ja seurakunnan diakoniatyön tapahtumien toteuttamiseen. Vuosittain kokoonnumme diakonian kirkkopyhään ja Saukkorannan diakoniakoulutukseen, ja niissä on kiva tavata diakonian vapaaehtoisia koko seurakunnan alueelta.

Joulunaikaan erityisen suosittua vapaaehtoistyötä on joulu- ja EU-kassien pakkaus. Olethan huomannut, että diakoniatoimistosta saa ruoka-apua vuoden ympäri toimiston päivystyspäivinä. Lisätietoja.

Kerran vuodessa tammikuussa pidämme diakoniapiirin vuosikokouksen, jossa käsitellään tilit ja edellisen vuoden toimintakertomus sekä suunnitellaan alkavan vuoden toimintaa. Diakoniakylätoimikunta pitää omia kokouksia tarpeen mukaan vuoden mittaan.

Diakoniatoimikunnassa on tällä hetkellä 9 jäsentä, mm. pj Erja Viitala, Inkeri Havila ja Sinikka Wallin.

Varainhankinta

Keräämme varoja oman kylän diakoniatyölle. Kaikille avoimissa diakoniapiireissä keräämme vapaaehtoisen kahvirahan, Kauneimpien joululaulujen yhteydessä järjestämme arpajaiset ja meillä on oma pöytä seurakunnan joulumarkkinoilla.

Varoja käytämme joulutervehdyksiin ja onnittelumuistamisiin. Tilanteen mukaan tuemme avuntarvitsijoita myös esim. kappeliseurakunnan ruokapankin kautta. Sen kautta lahjoitukset jakautuvat koko Jalasjärven kappeliseurakunnan alueen tarvitsijoille. Joka joulu on myös lahjoitettu muutama joulukassi seurakunnan kautta jaettavaksi.

Vieritä ylös